Saturday, March 19, 2011

kije oh kije

14.11..
sabtu/19mac2011
salam...
akhirnyer.., setelah kian lame mendiamkan diri dr meng update kan entry lam blog neyhh.. oke, last entry ade btau kan wether aku dapat job tuh or tak kan?? alhamdulillah.., lastly aku berjaya tp bkn aku saje kawan2 lain pon lepas jugak OJA tuh except sum1 neyh.. ( cian dier )..
bile cite dh lepas OJA, makne nyer aku mule kan kehidupan aku sebagai seorang yg berkerjaya lah kan ( kerjaya lah sgt..)
oke.., jgn egt kije neyh senang.., tgok emg senang tp belum cube belum tau oke.. 1st day kije sgt stress, pg2 buta dh dapat cust yg sgt loghat ( bajet bgus!! ) tp ape boleh buat, terpakselah menadah telinga untuk dgr omelan2 dr cust yg sgt annoying tuh.. dengan berbekalkan segala ilmu softskill yg penah aku belajar dulu, boley lah handle cust yg sgt cerewet tuh..
aku nasehatkan pd cpe2 yg x cukup kesabaran, tolong jgn appy kije neyhh yea.. takot nnti korng yg ssh di kemudian hari.. x tau lah sampai biler boleh bertahan dengan kije neyhh.. kadang2 ase sonok tp kadang2 ase cm naik menyampah jew!!! sgt stress dan penat bermain ngan sistem neyhh.. kna pick up, laju., puntual, serba serbi kena lah..
setiap hari dok menghitung waktu dan masa.., nk tunggu weekend sbb nk rest kan minda kt umah..
so, pd cpe2 yg ngah study tuh dinasehatkan supaya menghargi mase anda kerana bile anda di alam pekerjaan, jgn harap dpt rase lg saat2 bahagia...



.:tp bler dh gaji.., stress pon ilang..
.:tuh yg besh tntang alam pekerjaan..




psssttt... sy dh kovo!! hoyeea
next entry sy cite..=)

1 comment:

  1. tgk blog awak teringat semue memories kat poly :(

    ReplyDelete