Monday, December 27, 2010

reunion jap~

komen2 kami td.. weee~


salam~

bergelak ketawa depan lappy.. gler kah aku?? haha~ sume nyehh angkara budak2 umah aku yang dh lme mendiamkan diri dari dunia Fb kerana kesibukan yang melanda mereka. maklumlah sume dh berkerjaya, yang tinggal cuma aku n beberapa owg saje. tapi malam neyhh.., Fb menemukan kami kembali. huh! emg x menang tangan nk menaip. x terkejar aku. kehebatan sahabat2 ku menaip malam neyhh emg cukup menyerlah. syabas! mne tak nyer, belum abs lagi aku nk balas komen yg sowng neyhh.., komen lain pulak yg sampai.. aishh.., akhirnyer aku mengalah dan hanya menjadi pemerhati mereka sahaja.

dari satu topik ke topik yang lain mereka bualkan. masing2 cm nk lepaskan segala cerite yg terpendam lam ati. tapi ape kan daya.., masa berlalu begitu pantas, sowng2 mengundurkan diri. walaubagaimana pun, aku rase gembira dengan kerenah mereka. rindu btol nk bergosip2 cm dlu. haha~


*budak umah aku, rndu nk gosip2 lg...

Saturday, December 25, 2010

~23 dec 2010~

salam..

oke entry kali neyh nk story cket sal pengalaman interview ritu. haha.., sangat lawak lah bile d fikir kan balik. nak tau sebab pew? Ekteli g interview tok Streamyx Department ( call centre ) tp b4 interview kna mek test IT dlu. Ase diri sangat bodoh sbb x past test IT tuh. Soklan nk kate hard, hard jugak lah tp........, ntah lah ssh nk ckp. So, bile x lepas IT test x pat r interview tok streamyx ( sedikit kecewa d situ ) then dorng pon d pas ke Celcom Department ( iyelah dh alang2 datang,x kn x interview kan ). Oke bile dh ke celcom department, interview pon start lah. Oke lam pale otak dok berpikir msti interview sowang2 lam bilik neyhh tp sume tuh meleset bile kna interview ramai2.. ( agak terkejut d situ )candidates x ley tahan sume.., hebat2 belaka. Mne tak nyer majoriti Degree Holder,( lam ati dok terpikir.., degree pon nk mntak kije kt call centre?? ) pengalaman kije sume x ley tahan, mantap2 seyhh.., tp still nk kije kt call centre gak. Plik sungguh!!.. Oke, aku n ekoi dh lah xde pengalaman kije, fresh graduate lak tuh, ase diri neyhh sangat lah kerdil d kalangan candidates yg de.. tp kitorng rileks jew lah.

Oke., pas interview trus pat result n kitorng x berjaye intrview tuh.. huhu~ Frust gak tp x pew sebab pengalaman. Pasni kne lah get ready b4 g interview sbb susah oke. Lau x wat homework b4 interview d nasihat kan supaya x yah lah g sbb kompom x pat. haha~ Pape pon tengs sgt2 kat epah n keluarge sbb dh bagi penginapan percuma n driver kitorng mse tuh. Tengs a lot ya..




* masih lagi terpikir npe lah de degree kje pon mantap but still nk kije kt call centre.. plik tol~

Friday, December 17, 2010

dugaan

salam...

Lame x update entry.., bak kate owg dh bersarang tp blog aku neyh bkn jew bersarang malah lebih dari tuh. Bkn xde stori nk share tp disebabkan oleh en beruk yg sakit tenat, jd x patlah nk update entry...

Setelah kian lame dok melepak kt rumah.., akhirnyer penyakit lame aku sudah kembali iaitu penyakit terlalu emosi sehingga kadang kala ianya tak dapat nk d kawal. Rase cm nk hentak kepale jew kt dinding sebab terlalu tension. Macam2 lah nk kna pk.. kje, cri wet, arrgghh.., emg ssh btol lah. Nk pulak skang mmber2 sume dh start kije tp aku???? masih lagi d takuk lame.. Emg stress btol!!!

Tuh tnsion ngan realiti hidup lepas blaja, neyh plak sal seseorang. Sangat tidak phm bhase!!! X tau nk ckp bhse ape supaya seseorang neyhh boley phm.. ( aku ckap arab kang lg dok ternganga ) aduhh.., ade jugak spesis manusia cmni kt dunia.. Aku pon x phm r seseorang neyhh dri planet mane. Mungkin bg orang lain, dapat seseorang cm die akan bahagia. tapi bukan aku.. Kate orang aku tak geti nk bersyukur dengan pew yg ade.. Bkn aku tak geti bersyukur tp aku......... ntah lah susah lah nk ckp.

Mungkin aku perlukan mase untuk lalui sume kehidupan alam dewasa. Harap sgt dapat pew yang aku inginkan. Sgt2 berharap.

Kepada seseorang tuh.., tolong bg sy ruang untuk berfikir dan mase yea. Satu hari nanti semua akan kembali normal. Insyaallah lau d izin Allah..
sekian......

Monday, November 15, 2010

Kau Kawan, Sahabat & Teman~


salam~

Dh dekat seminggu dok umah. Semakin ari semakin buhsan lak ase nyer. Time2 neyhh lak dok teringat kenangan ngan bdak2 umah terchenta. Bise lah rutin kami lau xde kje (p lau de kje pon same jew kot ).. BERGONJENG jew setiap mse walupun masing2 xde sen.. Emg tuh kehebatan kami.., Ley lagi berseronok walupun xde sen.. Tabik lah korng,, kite emg hebat terBaeekkk wookk!!!. haha~

Korang tau tak?? dh dekat 3 taon aku kenal korng n sebumbung ngan korng..., Aku ase hepi.. ( it's da besh time in ma life!!! ) Sbb pew?? sebab dari aku skola ag aku emg berharap dapat sangat duduk umah sewa ngan kawan2.. haha~ Hasrat aku tercapai beb!!

Sejak aku dok serumah ngan korng.., macam2 aku blaja k. Dulu aku bukan nyer tau masak, bayangkan lah nk potong bawang pon failed!!! Tp skang......, aku hebat seyhh.. (hak3 poyolah )
sume neyhh sebab aku dok serumah ngan kowng.. huhu

Egt x dlu aku n Aja kna kacau ngan NYAH?? hahaha~ lawak seyhh. 1st time kan korng tgok aku nages?? Bak kate Saleh.., muke ganas tp lam ati de taman.. Tp pstu slaloo jew korng tgok aku nages.. kenangan tol mse tuh.. ( aku sememeh k sebenarnyer..)

Sejak aku kenal korng, idop aku banyak berubah. Korang banyak ajar aku erti kehidupan sebenarnyer. Macam2 yang aku blaja ngan korng. Kite banyak harungi rintangan bersame. Slaloo bg nasehat sesame kite ( walupun de yg x dgr.. huhu~ ), Masak sesame ( tengkiu mala banyak ajar aku bab2 masak neyhh ) Stdy sesame, main sesame, Gadoh pon sesame.., Senang cite sume sesame lah..

Tp....., kite dh x duduk sesame lagi.. Kite sume dh de life masing2. Bawak haluan masing2. Aku harap walupun korng sume dh de life masing2.., kite jangan putus kan PERSAHABATAN yg kite bina selama 3 taon neyhh k. Aku nk kite still keep in touch. X mau de alasan xde kedit kew.., pew kew ekk sbb skang dh de fb ( no more excuses ) Aku doakan kite sume pat capai pew yg kite hajati nk2 pada huda n syapa yg nk kawen cpt tuh haha~...

Aku sayang korng sgt2...

Aku dedicate lagu kt bawah ney tok korng :

Ketika mula bertemu
Terasa bagai telah lama bersua
Kau sambut hulur tanganku
Bertegur sapa penuh mesra

Masa terus berlalu
Dan kita tetap seiringan berjalan
Menempuh onak liku
Lalui semua suka dan duka bersama

Biarlah apapun rahsia
Dan kelemahanmu tetap engkau temanku

Riangnya saat kita ketawa
Asyik senda dan bercerita
Walau sesekali pandangan kita berbeza
Andainya tetap serupa
[ Kau Kawan, Sahabat & Teman lyric found on www.lirik.my ]

Adakalanya kita juga saling terluka
Namun di akhirnya kita tetap bersama

Dan kini dipisahkan dua benua
Saling mengejar cita
Tak pernah kulupakan
Detik yang indah bersamamu temanku

Huuuu....aaaaa.....

(ulang dari mula)

Kupasti suatu masa
Engkau dan aku kan bertemu semula
Kembali menjalinkan detik nan indah
Untuk kenangan bersama


note : ase cm nk nages lah plak ttbe..

Thursday, November 11, 2010

11 NOV 2010

salam~
Dengan berakhirnya test planning hari neyh.., maka berakhirlah segala sisa2 aku sebagai pelajar Jurusan Pelancongan di POliteknik Merlimau terchenta neyhh..
Tak tau cmne nk gambarkan perasaan aku sekarang. Sdey, gembira bercampur baur. Sebab pew??

SEDEY sbb nk tgglkan bdak2 umah aku neyhh.. Emg lah kami akan berjumpe nnti tp x tau bile sebab lepas neyhh masing2 de haluan sendiri. Selama kami bersama, byk bnda yang dah kami lalui bersama. sedey + gembira + suka duka sume kite lalui bersama. x tau cmne nk ckp lah.., air mata dh bergenang..., tggu mse jew nk jatuh ke muka bumi.. huhuuh.. =(

GEMBIRA sbb dh abs blaja. malas dh nk ngadap buku. hooreyyy...

X sanggup lagi nk mengarang.., de yg menitik lak jp g.. t lah sambung entry akan datang.. huhu...


Sunday, October 24, 2010

~hurmmm

Sejak dari hari tuh.., x tau npe ase cm x senang ati jew. Npe ase cmni skali?? Bkn x penah pon wt cmtu.. Hmm.., byk sgt berfikir. Ekteli x tau cmne nk berdepan dengan die. I'm sori.. =(
Sy x bermaksud nk wt awk cmtu. Sy tau sy salah. Sy terpakse.. Sy syg awk sbb tuh sy wt cmtu. Lau sy x syg awk, sy xkn amek tau sal awk.. Lantak awk lah nk wtpe pon bkn masalah sy.. Sy xnk awk kecewa dan terus menderita.

awk...
Kalau pernah jatuh.., bangun jangan biar awk dilanggar lagi.. Kena lah bangkit dr masa lau awk tuh. Jangan sampai awk terus hanyut dengan masa silam awk...
ingat yea... Hope awk kuat dan dapat melawan segala rintangan yang bakal mendatang..

Saturday, October 23, 2010

~Perlu Kew??~~


Sejak duk umah 2-3 ari neyh.. Rajin lak nk update blog.. Tau npe?? Sebab aku de banyak jew cite yg nk d share. Entry kali neyh sal KESETIAAN~
Owg kate lau kite setia ngan pasangan kite, Insyaallah die pon akan setia gak ngan kite tp btol kew??

Situasi Pertama ..
Pasangan neyh dh lme bersama. Masing2 setia jew antara satu sama lain. Bak kata owg LUVING COUPLE lahkan.. Tp dah lme mereka bersama akhirnya dorng CLASH gak.. Npe ek?? Padahal dorng x penah pon curang antara satu sama lain N Xde pon halangan dr keluarga..

Situasi Kedua..
Okay pasangan neyh plak baru jew COUPLE. Selama dorng couple, c gadis neyhh setia jew ngan c jejaka. Tapi 1 ari c gadis dapat tau c jejaka curang. C jejaka mntak maaf n c gadis maafkan lah. Tp mulai dari saat tuh c gadis xlagi percaya pada c jejaka. C gadis pon mula lah curang pada c jejaka, dalam masa couple ngan c jejaka, c gadis neyhh ley plak couple ngan owg lain.. Sebab nyer nk balas dendam balik pada perbuatan c jejaka. Tp lau korng nk tau c jejaka neyhh dah berubah sejak kantoi ngan c gadis. Skang c gadis x tau nk wtpe. C gadis lam dilema.. Antara dua JEJAKA vs MR XXX... cmne ek??


Patut kew kite setia tp akhirnya berpisah jugak atau jd x setia dan akhirnya dalam dilemma??

Friday, October 22, 2010

~Tink b4 U Act~

Kate owg.., Lau nk jadi ati kering..., Biar kering btol2.. Jgn kering setengah jew.. huhu
Entry kali neyh sal ati kering.. Npe ek?? Sume neyhh berkait ngan entry aku baru2 neyhh...
Aku neyhh hot temper.. Paham2 jew lah.., lau ngah marah tuhh.., sume bnda aku ckp ekot sedap mulut jew tanpa fikirkan perasaan owg lain. Yang aku tau juz nk tenang kan n puas kan ati aku jew.. Then, ble dh reda cket.. bru lah aku terpikir pew yg aku wt td btol or x.ssh tol lah cmni.. Dh buat bru berfikir. Kdg2 aku rase nyesal n bersalah sgt2 ( slaloo jew ase )

Heyy Kmoo.....
Aku mntak maaf k.., Xde niat pon nk wat cmtu n marah2. Tp dh x tahan sgt. Terpkse lah wat gitu. Aku tau Kau x ske n emg nyampah ngan aku. Lam ati Kau msti dok ngate aku ( x kna ag emg lah senang nk ckp, cbe kna skali bru tau ) msti cmtu ayat Kau kan3?? x ksah lah lau kau nk benci aku kew pew. Aku harap Kau sedar ler satu ari nanti n mungkin Kau akan say tengs kt aku kan
( perasan gler.. huhu)...



Pesanan tok diri sndiri : Tink b4 u act ( jp jew neyhh ak egt, ble ak marah ak lpe blik huhu.. )

~MELUAT!!!!~

Okay..., lame btol aku jengok Blog aku neyhh... bak kate owg dh naik berabuk.. huhu.. malas r nak update entry tapi sebenarnya banyak jew cite2 yg aku nk share kt cni. Hari neyhh aku emg terpanggil nk update entry sbb nyer adalah....................., aku ttbe jew ase naik menyampah n meluat ngan statement sum1 neyhh. Aku tau ak x patut ase cmtu sbb hak die lah kan nk wt statement pew pon ( lantak kau lah ) tp aku emg btol2 ase MENYAMPAH!!!! Nk tau sebab pew?? sebab si polan neyhh ckp jew lebih tp xde pon bertindak. Sampai aku pon leh naik menyampah. Menyampah yang teramat sangat lah..

Heyy Kau!!!
Tolong r sedar cket... Ckp tuh biar lah btol2.. Jgn main sedap ekot mulut jew nk ckp. Kuat lah cket, jgn lembik sgt. Aku tau Kau menderita, sakit menanggung..., tp sampai ble Kau nk cmni?? Lepas kan lah semua nyer.. Dri dulu aku dengar Kau nk mula idop baru.., tp Kau tetap same!!!! Aku dh busan lah dgr cite2 sdey Kau tuhh!!! Bkn ak jew busan tp owg lain pon same gak..

Pd Kau...
Aku mntak maaf lah lau Kau terase ngan pew yg aku ckp neyhh. Tp aku dh x tahan lah. Meluat, skt ati, menyampah sume de. Aku harap Kau tabah iye n TOLONG r BERUBAH. jgn POYO sgt!!!!

Monday, August 16, 2010

adoiyaii..

jam skang dh pukul 1.47 pagi..
mata neyhh x ngantuk ag...
byk bnda nk kna pikir..
mle2 pikir sal dier..
mne dier g? watpe??
hurmmm...., fed up tol lahh..
slaloo dh cmni...
x tau lagi nk wt cmne..
asik jew alasan yg same...
boley cya kew??
heyy kau!! nk ting tong ak kew??
ak tnsion lah cmni...
asik jew pk sal dier...
ati pon x senang...
errgghhh....., kau pegi mane hah????
tuh cite sal dier...

neyhh lagi satu hal...
FYP OUHH FYP..
pening pale ak...
aduiii...,
td terbce status..............
huh!! terkena beb!!
emg masak lah group ak sok!!!
masak!! masak!! masak!!
pening pale...
cm2 peel..., neyhh lahh...., tuh lahh...
cmne nk layan??
semua de ragam msg2.. adoii...
mlm neyhh jew..
bnda dtg bertimpa-timpa...
pew mau wt??
adoii ati sakit + ati x tenaNg = GILAK!!!

Friday, August 13, 2010

huh!!!


hurmm....
bru jew nk tulis entry.., ak dh mengeluh..
ntah lah.. x tau cmne nk ckp..
sjak2 ak dh berbaik semula ngan dier...
idop cm x tentu hala jew...
kdg2 ase cm hepi jew.. tp kdg2 sebaliknyer lakk..
ssh nk cite pew yg ak ase skang neyhh...

ble c dier serius.., ak yg main2..
tp ble ak lak serius..., die lak cm main2 ngan ak..
x phm lahh...
pengajaran tok diri sndri... ( len kali jgn nk main2 yea cik aby )
cmne lah ak ley jd cmni...
adoii..., x mau lahh..
ouhh perasaan..., baik kau jaohh dri ak... ak x mau lahh.... pergilahh kau jaoh!!!

aarrgghhh..., makin hari makin x menentu..
GILAK!!!
BENCI!!!
X MAU!!!
PERGI JAUHH!!!

Wednesday, August 11, 2010

ahlan ya Ramadhan...


alhamdulillah...
ramadhan yang d nanti sudah tiba akhirnya..
bulan yang d nanti oleh umat islam
tidak ketinggalan aku juga...
terasa teruja dengan kehadiran ramadhan tahun neyhh..
tahun neyhh.., last berpuasa ngan dak2 umah...
pasni xde dh.. huhuhu...

arini juga selamat menunaikan solat terawih...
ase seronok sgt dapat solat td..
segala kekusutan yg de sume ilang...

mse imam bce doa..
ttbe2 air mata neyh mengalir ngan sendiri..
x tau lah npe...
sgt syahdu ase nyer bila imam melafazkan ayat yg berbunyi...
"ya Allah.., kau ikhlaskan lah aku untuk beribadat.. dan kau selamatkan lah negara2 islam.."

hope sgt puasa kali neyhh memberi penuh makna...
dan segala ibadat yg dilakukan diterima Allah...
insyaallah.., amin.. =)



selamat menjalani ibadah puasa kepada semua umat islam.. =)

Monday, August 2, 2010

Saturday, July 31, 2010

.:luv da way u lie:.


Just gonna stand there and watch me burn
Well that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
Well that's alright because I love the way you lie
I Love the way you lie...



sgt suke lgu neyhh... besh lol..
nk lirik penuh cri sndri okay...

Sunday, July 25, 2010

sukarelawan punye pasal.. ahaii~

dis week xnk blik umah sbb kononnyer nk jd sukarelawan karnival bola sepak ipt..
ekteli xnk join pon tp ble pk cm besh jew.., ak pon join ler..
kami d tempatkan kt apartment d bukit beruang..
not bad la apartment tuh tp........ hmmmmm...

pada hari kejadian..,
ble sampai jew kt venue pertandingan.., tgok bnde sume x set up lagi..
plik kan??
kate nyer event bsar.., tp x set up pape lagi.. x paham tol..
ak nyer tugas bg mkanan kt owg..
settle kje.., dok mencangok jew la dr pagi sampai ptg...
tersangat lah busan.., x tau nk wtpe..
nk tgok owg men bola..,
masing2 main cm budak skoola rendah ( dak skoola ak men lagi hebat.. huhu )

ble masing2 ase dh busan..,
pew lagi kami pon merancang untuk blah dri situ lah.. hehehehe
bncang punye bncang..,
akhirnya kate sepakat dh d capai...
kompom!!! sok kami xnk join!!!
kami rase khidmat kami tidak d perlukan d sini..
masing2 x sabar nk blik apartment nk kemas barang dan melangkah pergi... huhuhuu

ak, ayu n mala d jemput oleh kawan kami malam tuh jugak
yang lain2.., kawan dorng lah dtg jemput..
kesempatan yang ade.., kami ( ak, ayu, mala n kawan kami ) mengambil keputusan nk g tgok wayang...
heheehe.., ble sampai jew dataran..., ramai nyer owg... ( malam minggu kan..)
kami dh decide nk tgok street dance..
tiket kol 12.10 am..
sementara tggu wyg.., kami g la mkn..
tp x mkn pon sbb x sempat.. ( makan kt klebang emg lar x sempat )
ramai tol owg kt kdai makan tuh.., pnye la tunggu order x sampai2..
lastly.., kami cancel sbb dh lewat nk tgok wayang...

x sia2 tgok street dance.., emg besh cite die..
x sia2 gak lar cancel makan sebab street dance kan.. huhuu
abs wayang trus balik umah..,
x g mkn pon sbb masing2 dh penat...
walupun penat.., tp besh pulak sbb lam mase satu hari..
mcm2 dh terjadi.. =)

p/s kepada kawan kami.., teng yea sbb dh tolong kami..
sangat2 menghargainya...

Monday, July 19, 2010

C.E.L.A.R.U

agak lama x mencurah kan rase ati kt cni..
byk mende nk cite tp x sempat lak nk create new post..
byk kje2 yg lg pnting harus di settle kan dlu..

mood skang : x berape nk baik.. ase cm pnyakit meyampah sedunia dh dtg balik..
sori pd cpe2 yg terkena maki yea.., tidak disengajakan..
lam pale otak skang : sgt2 bercelaru.. byk mende yg d fikirkan.. kdg2 ase cm x waras pon de gak..
pk fyp.., asemen.., ati n perasaan.., ble dicampur aduk kan.., sume nyer celaru sampai x pat cri jalan penyelesaian.. lme2 sewel...
tp wt mse neyhh it's under control..

"senyuman dalam keterpaksaan.., luaran yg bahagia tetapi diselubungi derita.."

Wednesday, June 23, 2010

kenapa??

npe sy slaloo pk kan dier??
npe sy slaloo egt kan dier??
npe sy x ley lpe kan dier??
n yg plg2 sy x paham...,
NPE SY BOLEY SKE DIER????

kebodohan sy sungguh terserlah...
sampai ble yea nk mmbodohkan diri sendri...
tue lah persoalan d minda dan hati.....


Tuesday, June 22, 2010

~penantian~

sudah sekian lama mendiamkan diri...
namun ianya tetap sama...
tiada apa yang berubah...
hanyalah masa yang berlalu meninggalkan kita tanpa meninggalkan apa2 pesanan...
namun hati masih bertanya dan menanti...
bilakah hari yang di nanti akan hadir...
samada hadir untuk mengembirakan hati ini.., atau hanya meninggalkan luka yang dalam.....

melalui hari2 dengan pelbagai pembohongan...
melakonkan watak yang dicipta sendiri hanya untuk menghilangkan rasa sunyi dan sedih d hati..
tp sampai bila ini harus terjadi?????
hanya tuhan yang maha mengetahui....

Saturday, June 5, 2010

~GNM~

.: GUA NYER MEMBER :.
  • ain
  • sheira
  • ecanaim
  • fateh
  • radhiah
  • bard
  • mass
  • erni
  • wanna
  • feruzz
  • aby
  • zira
kepada mereka di atas.., aku tujukan lagu neyhh kt korng..




Sesegar Hijau Daunan
Begitulah Kita Diibaratkan
Tiada Siapa Yang Bisa Memisahkan Kita
Antara Kita Semua



Seerat Simpulan Yang Tidak Terbuka
Seteguh Langit Tinggi Menongkah Dunia
Kita Mengharung Badai Atas Nama
Kasih Insan Bersaudara



Buang Yang Keruh Ambil Yang Jernih
Dendam Hasad Dengki Mestilah Dijauhi
Ukhuwah dan Mahabbah Kita Jalinkan
Bina Keharmonian






tengs ya korng sbb mengajar ak erti persahabatan yang sebenar.., banyak mende yang kite dh lalui bersama.., susah senang bersama.., tp skang sume nyer dah berubah..,
sume dh de tanggungjawab sendiri.., de yang dh nk kawen..,
"congrate tok zira n shira"
de yang kje skang.., de plak yg masih stdy...
pape pon.., rndu nyer memori lepas mse skoola..
ble ler kite sume ley jmpe..,
lepak minum.., cit cat... n bla.., bla.., bla..





kt mne pon korng skang..,
ak doakan korng sume berjaya d dunia dan akhirat..,
egt yea korng..,





--> KITA KAWAN SAMPAI MATI~


--> syg korang lorhh!!!


Thursday, June 3, 2010

tipah tertipu..

punye lar berdebar nk check result semalam...,
persoalan d minda??
" agak nyer aku dpt pew ek??"
cuak nyer rase.., tuhan jew tau..
ble dh check.., alhamdulillah..,
pew yg aku ingin kan menjadi kenyataan..,
gembira x terkata..
dalam hati berkata...
"dpat gak aku sem neyhh.., ingatkan x lepas.."

keesokkan harinya..,
ble bkak facebook.., kwn2 post status yg berbunyi begini..,

"Dimaklumkan bahawa keputusan peperiksaan sesi Jan 2010 akan diumumkan secara rasmi pada 16 JUN 2010. Apa yang dapat dilihat di dalam ipelajar sehingga 16 jun 2010 adalah keputusan tidak rasmi - Pegawai Hal Ehwal & Pembangunan Pelajar"


lorhh.., x kew sengal nyerr..,
patut lerr pon.., plik gak aku bler result kua awal..,
hahaha.., agak efisyen dan berdedikasi gak ler lecturer aku skang neyhh...,
adehhh..., pening pale..
tapi pape pon kne r tuggu 16 jun neyhh..
baru ler tau result sebenarnyer...


Tuesday, June 1, 2010

teman vs rakan vs kawan vs SAHABAT

teman;
sekadar peneman bila kita ketakutan, waima ketika kita minta dia bersama kita untuk melakukan satu tindakan. ya, sekadar peneman sahaja.

rakan;
rakan sekerja, rakan sekelas etc..rakan? lingkupnya besar. jika hanya berjumpa diluar, kita hanya mampu berkata; 'ey!dia tu rakan saya'

kawan;
lingkungan yang ramai. letaknya sedikit special dari posisi rakan. mungkin serba sedikit kita tahu tentangnya.

sahabat;
indahnya jika kita punya sahabat yang mengenali erti sahabat sebenar. sahabat; bezanya sahabat dengan kawan. serba-serbi tentangnya kita tahu. segalanya kita faham. kesukaannya, kegemarannya waima kebenciannya. itu sahabat! bile kita merasakan dialah pelengkap kegembiraan kita dan dialah teman senyum kita saat kita perlukan kekuatan bila ditimpa kesusahan. SAHABAT! indahnya jika kita memahami prinsip itu.


tuhh lah die perbezaan antara rakan , kawan, teman dan juga SAHABAT...
hurmmm.., bile bercerita tentang PERSAHABATAN..,
aku menjadi seorang yang sgt sensetiv..,
ia.., aku sgt sensetiv bile bercerita tentang nya..
bagi aku.., sahabat adalah segalanya selepas keluarga..,
tp bagi sesetengah manusia.., sahabat itu tidak penting..
kerana bg mereka.., TEMAN LELAKI a.k.a PAKWE mereka
lebih penting dari sahabat mereka..
tak paham aku npe mereka boleh berpikiran begitu..,
tetapi ianya hak individu untuk tentukan mane yang terbaik dalam hidup mereka
mungkin bagi mereka, sahabat diperlukan ketika mereka bermasalah dengan pakwe mereka???
ntah lah susuh nak meghuraikan kesulitan ini...

tapi bagi aku.., SAHABAT adalah segalanya..
terima kasih kepada siapa2 yang diluar sana yang menjadi SAHABAT aku..
aku sangat menghargai kamoo semua...


note : so, korang rase korang seorang rakan, teman, kawan @ SAHABAT???



Monday, May 31, 2010

K.U.S.U.T


ble kepale otak bercelaru??
pew mau wt??
wt bodoh kew??
pk jln penyelesaian kew??
hurmmm..., ntah ak sendiri x tau..
macam2 yg ade lam pale otak neyhh..,
mau sje d keluarkan sume yg ade.., tp x mampu..
hanya mampu berfikir dan terus berfikir tanpa mempunyai jalan penyelesaian..



tp ble berfikir..., ia semakin berserabut dan celaru..
ble kite x fikir.., masalah yang ade terus membelengu diri..

pew yg kite mahu dalam hidup neyhh???
yeahh.., byk yang kita ingin kan..
kemahuan yang melampaui batas..
kadang2 kemahuan tuhh tinggi sehingga tak d terima dek akal manusia...

hanya berserah kepada yg maha kuasa agar d beri kekuatan tok teruskan kehidupan..

Saturday, May 29, 2010

C.H.E.N.T.A


owg kate CINTA X SEMESTINYA MEMILIKI..
yea.., btol r tuh kate owg..,
tp.., lau dh ske nk wt cne kan??
x memiliki??
huhuuhu..., bpe owg sgt r yg ley trime tats statement??
persoalan d minda??

sebagai contoh..,
owg yg terdekat ngan ak..,
kate die..,
" ia ak dh lpe kan die.., n mle kan idop baru..,"
tp sebenarnyer lam ati die..,
xde cpe yg tau pew yg die ase..,
melepaskan owg yg paling die syg after mak bapak die..
tat i'm rite ma fwen??

hurmm..., suatu ketika dulu..,
ter tanya2 lam pale otak..,
" adehh.., npe r dak neyhh cmni..?? lau owg xnk tuhh.., juz let it go larhh.., wtpe nk meratap pilu lakk??? buang air mata jew.."

but now..,
i know da reality!!!
it's hurt beb when people tat we luv have gone away...
yeahh.., its really hurt beb!!!


yea.., tuh ble owg yg kite ske n syg tinggalkan kite..,
but.., wat about.....
"SOMEONE TATS WE LUV.., DUNT LUV US AS WE LUV THEM"

hahaha.., lg parah kan??
uishh.., pew kite nk wt lau jd cmni??

--> nk btau die kew yg kite ske die??
--> wt x tau jew r.., lme2 perasaan tuhh ilang
--> cri jew owg lain tok lpe kan die


jawapan tok soklan pertama..,
" awk ske sy?? sori lar.., sy x tau awk ske sy.., slamer neyhh sy anggap awk kwn sy jew.."
adehh.., cmne lau jwpan die cmtu??

jawapan tok soklan kedua
"hurmm.., xde mkne nyer die akan ilang sndri melainkan lau kite bz ngan kje or sumthing else.., lau kite x bz cmne?? of koz dok teringat sum1 yg kite ske tuhh kan..?? "

jawapan tok soklan ketiga
" hurmm.., mybe boley tp cian r kt owg yg dijadikan bahan tok ujikaji tuhh.., tp sampai ble kan?? kite pon x tau.."


so??
wat we're going to do if we on tat situasion???
GOD.., plezz help me..
hate dis situasition!!!!!!
arrgghh!!!!!!

~onLy mE~


wat i'm gonna to say here??
ouhh.., dun know yet..,
when i see all ma fwen addicted to create a blog..,
yeayy.., i want it too dude..,
it's sound interesting..!!
ekteli..,
i've many thing n story to tell..,
but.., arrgghh..,,
damnn!!!!

okeyhh.., firstly let me introduce ma self first..,

--> SABIRAH BT MOHD ALI
--> JUZ KOL ME ABY ( dun ask me y?? )
--> ALREADY 22 YEARS OLD ( getting older lorhh )
--> ALMOST DONE MA DIP IN TOURISM MANAGEMENT
tats enough for me to tell bout ma self..
huhu.., wat else tat i wanna tell yea??
hurmm.., c next chapter.. =)